Menu

Onze school

DSCF5856 highres

Durf te stralen!

Durf te stralen, je dient de wereld niet door je klein te houden. Kijk niet naar de dingen waar kinderen niet goed in zijn, maar naar datgene wat ze wel kunnen. Kijk naar de mogelijkheden, dat motiveert. Kennis is vluchtig, vergankelijk en inwisselbaar. Talent is blijvend en uniek. Durf kinderen te laten stralen. Als je mag doen waar je goed in bent, ga je bijzondere prestaties leveren. Je gaat opvallen, stralen, je wordt bijzonder. Hoe jonger je bent als je aan je talenten mag werken, des te grootser kan het vorm krijgen. Om het beste in jezelf naar boven te halen, moet een school een omgeving zijn die leuk en uitdagend is.

Naar Nelson Mandela

DSCF6072 highres

Drie Diamanten

Als kinderen leren op een manier die bij hen past en kunnen werken aan hun talenten, ontwikkelen zij een gevoel van zelfbewustzijn en eigenwaarde. Om dit mogelijk te maken, sluiten we zoveel mogelijk aan bij de leer- en ontwikkelbehoefte van kinderen. Dat is de reden dat we op de drie Diamanten verschillende onderwijsconcepten aanbieden. Op Het Kristal geven we ontwikkelingsgericht onderwijs.

  • Ontwikkelingsgericht onderwijs (OGO) in De Diamant Het Kristal
  • Ervaringsgericht onderwijs (EGO) in De Diamant Het Rooster
  • Programmagericht onderwijs (PGO) in De Diamant Het Rooster
  • Zelfsturend leren in De Diamant Beemte

Onze belangrijkste afspraak: Iedereen is anders, iedereen hoort erbij! Wij werken in een veilige sfeer van vertrouwen in respect. Wij bieden een uitnodigende leeromgeving aan de hand van thema's.

DSCF5888 highres

Talentontwikkeling

Alle kinderen zijn verschillend en hebben eigen talent(en). Deze talenten brengen wij in 'beeld'. Kinderen en leerkrachten presenteren hun talenten op verschillende manieren, onder andere bij het talentmoment, maar ook in het portfolio. We helpen de kinderen om het eigen talent te ontdekken en te ontwikkelen. 

Het portfolio is de leidraad van de gesprekken met kinderen en ouders. Doordat wij de talentontwikkeling van kinderen goed volgen, is het ook snel duidelijk of zij extra instructie of juist extra uitdaging nodig hebben. Zo kan een kind meedoen met een onderwijsprogramma van een jaar lager of hoger. Of bieden we leerstof compact aan.

Is meer ondersteuning nodig, dan kunnen we een beroep doen op externe deskundigen die met ons en ouders meedenken.

Kom sfeerproeven

Een school voor je kind kies je niet zomaar. Natuurlijk wil je graag komen kijken, rondlopen en sfeerproeven. Dat kan. Twee keer per jaar doen wij mee aan de open dag van -bijna- alle basisscholen Apeldoorn. Maar ook op andere momenten ben je natuurlijk van harte welkom bij ons langs te komen. Neem gewoon even contact op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding. Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

DSCF6031 highres

Ontmoetingsschool

De Diamant is een christelijke ontmoetingsschool waar alle kinderen en ouders welkom zijn. Gelijkwaardigheid, respect, luisteren naar elkaar, jezelf kunnen zijn: dat vinden wij belangrijke waarden. We praten met kinderen over zingeving en leren ze reflecteren op hoe zij in het leven staan. Elk kind heeft een eigen achtergrond en identiteit, het kind kan aan het einde van de basisschool zijn eigen verhaal vertellen.